Staša Gejo šampion sveta

Mlada penjačica iz Srbije se popela na najviše mesto SP za mlade dame.

Veliki rezultat za Srbiju i sportsko penjanje, ono što su mnogi pokušavali do sada, ostvarila je desetogodišnja Staša Gejo. Ostavila je vele sile iza sebe (slovenke, austrijanke, itakijanke) u čijim zemljama je ovo nacionalni sport, da uživaju u njenim pokretima u finalu.

Pravi penjački spektakl na kome je učestvovalo 150 dece iz 20 država, održan je 7. i 8. Juna 2008. godine u Arku, Italiji.

Ova dva fantastična penjačka dana uveličalo je i učešće poznatih imena iz sveta sportskog penjanja 90 ih godina (Robyn Ebersvild, Didier Raboutou, Roman Tschurtschentaller, Yuri Dublyansky, Natalia Perlova… ), koji su bili podrška i učesnici u disciplini Family Rock.
"Najveće takmičenje u sportskom penjanju na svetu za decu do 14. godina", tvrde domaćini, a mi nismo mogli da se otmemo tom utisku. Takmičili su se mali-veliki šampioni mnogih država sveta.
U kategoriji B female u prvom penjanju od 30 devojčica samo njih 5 je popelo TOP. U drugoj odlučujućoj, mnogo težoj stazi, na kojoj se odlučivalo o konačnom plasmanu, samo dve takmičarke uspevaju da izadju do vrha, Staša Gejo i Jaramillo Nicole Agustina (ECU).

Superfinale za Stašu i Jaramillo Nicole Agustinu na stazi za starije devojčice. Prvo penje Staša i ispada na izlazu iz plafona, Jaramillo Nicole Agustina stize do istog hvata i ispada na istom mestu. Ostaje potpuno izjednačen rezultat. Obe su na prvom mestu. Prvo zlato za Srbiju iz Arka! Nadamo se da će ih biti još! Bravo Staša!

Izvor: www.srbijasport.com

Štampa El. pošta

Tweets