Bouldering radionica u Vršcu

Bouldering radionica u Vršcu

U Vršcu, Klub ekstremnih sportova „Izazov“ u saradnji sa Outdoor Collective je organizovao susret penjača iz Amerike i Francuske sa našim penjačima.

Džoš Larson i Šarlot Durif u okviru svog jednogodišnjeg projekta „A World Less Travelled“, putuju kroz manje poznate predele za penjanje i dele svoje višegodišnje iskustvo, motivišući lokalnu penjaču zajednicu da budu bolji i uporniji.

Šarlot je bila petostruki svetski šampion u juniorskoj kategoriji, a 2010. je na svetskom prvenstvu u Šamoniju osvojila zlato i u seniorkama, u disciplini - težinsko penjanje. Takođe, treba napomeniti da je ona druga žena na svetu koja je popela smer težine 9a, što se smatra izuzetnim uspehom. Bilo je pravo uživanje gledati je kako pleše po steni. Usmeravala nas je sve vreme, ukazujući nam šta da popravimo, kako bi što bolje savladali problem.

Džoš je sa druge strane više fokusiran na bolder disciplinu. Osvajač je mnogobrojnih medalja na američkom i kanadskom prvenstvu 2015. godine. Pored toga što je jedan od najboljih boulderaša na svetu, on je i trener Američke juniorske reprezentacije. Prošle godine smo imali priliku da se družimo sa njim i da prikupimo dosta korisnih saveta.

U Vršcu je bilo pravo uživanje, išli smo od problema do problema i zajedničkim snagama ih rešavali. Vreme nas je poslužilo i naši penjači su bili vrlo motivisani penjući sa Džošom i Šarlot. Svaki njihov uspon bi im davao snažan podstrek da se i oni odvaže i uspešno ga savladaju. Na kraju dana Josh Larson je popeo bolder problem koji je pokušavan više od deset godina. Nakon Džoša, isti boulder su savladala i trojica naših penjača, Igor Milosavljević, Nemanja Čizmić i Nemanja Dabižaljević. I dalje čekamo naziv smera i predloženu težinu.

Vrlo produktivan dan za sve!

Živeli

 

Štampa El. pošta