Bolder Fest Vrsac 2016

Poziv na Državno prvenstvo Srbije u sportskom penjanju na prirodnoj steni za juniore i Penjački maraton za seniore, Vršac, 17 - 18. septembar 2016. godine

KOMISIJA ZA SPORTSKO PENjANjE PLANINARSKOG SAVEZA SRBIJE VAS POZIVA

Na Državno prvenstvo Srbije u sportskom penjanju na prirodnoj steni za juniore i Penjački maraton za seniore

Vreme i mesto održavanja: 17. i 18. septembar 2016. godine, Vršački breg (kod Vršca).

Disciplina: bolder, koji će se održati u organizaciji Komisije za sportsko penjanje Planinarskog saveza Srbije, uz tehničku podršku Kluba ekstremnih sportova „Izazov“ iz Vršca i Opštine Vršac.

PROGRAM TAKMIČENjA:

Subota 17.09.2016.

10:00 – Prijavljivanje i preuzimanje lista
10:30 – Početak bolder maratona
19:30 – Završetak bolder maratona
20:00 – Proglašenje pobednika
21:00 – Žurka

Nedelja 18.09.2016. (juniori)

09:00 – Prijavljivanje takmičara
09:45 – Tehnički sastanak
10:00 – Otvaranje takmičenja (početak kvalifikacija)
12:00 – završetak kvalifikacija
13:00 – Finale
16:00 – Završetak takmičenja
16:30 – Proglašenje pobednika i dodela nagrada

Penjački maraton će podrazumevati celodnevno penjanje svih bolder problema, koje će penjači upisivati u svoju listu. Penjač sa najvećim brojem popetih bolder problema će osvojiti prvo mesto. Cilj ovog takmičenja je da se promoviše sportsko penjanje na prirodnoj steni, a posebno ova disciplina – bolder i lokacija Vršački breg koja obiluje stenama pogodnim za nju. Vreme održavanja se poklapa sa 59. Danima berbe grožđa, koji će okupiti veliki broj ljudi pa je to odlična prilika da se predstavi sport koji je medijski zapostvaljen. Državno prvenstvo za juniore će se održati prema važećem Takmičarskom pravilniku o sportskom penjanju na prirodnim stenama, koji je usvojen 2013. godine. Takmičenje je otvorenog tipa i za strane državljane. Za domaće takmičare obavezno je posedovanje licence (overena markica PSS za 2016, zvanje minimum sportski penjač pripravnik i lekarski pregled). Svi takmičari su dužni da potpišu izjavu da se takmiče na sopstvenu odgovornost. Za maloletne takmičare, izjavu potpisuje roditelj/staratelj.

 

PRAVILA I ORGANIZACIJA

Prijave za učešće na takmičenju možete slati na mejl adresu Komisije: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 15.09.2016. godine. Startnina iznosi 500,00 dinara. Komisija za sportsko penjanje Planinarskog saveza Srbije obezbeđuje medalje za prva tri takmičara, odnosno diplome za prvih pet takmičara u muškoj i u ženskoj konkurenciji. KES „Izazov“ (kao tehnička podrška) će obezbediti majice i nagrade za takmičare.

 

SMEŠTAJ I ISHRANA

Za potrebe takmičara, KES „Izazov“ je obezbedio smeštaj u planinarskom domu na Vršačkom bregu (ili kampovanje ispred doma na prostoru predviđenom za to), kao i kamp mesto na livadi u neposrednoj blizini prvih boldera i kafića koji je vlasništvo kluba. Takođe, KES „Izazov“ je obezbedio ručak, vodu i slatkiše za sve učesnike oba dana.

 

LOKACIJA

Nakon izlaska iz Vršca, vozite paralelno sa Bregom, pored vinograda. Posle nekih 2-3 km je skretanje na levo i blago uzbrdo. Idete još otprilike 3 km i dolazite do većeg parkinga sa leve strane.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i provesti jedan lep vikend sa nama.

 

Štampa El. pošta

Tweets