Komaran 2015

Poziv na Prvo kolo Državnog prvenstva - Komaran 18 - 19. jul, 2015. godine

KOMISIJA ZA SPORTSKO PENjANjE PRI PLANINARSKOM SAVEZU SRBIJE I PLANINARSKI KLUB „KAMENA GORA“ IZ PRIJEPOLjA VAS POZIVAJU

Na prvo kolo Državnog prvenstva Srbije u sportskom penjanju na prirodnim stenama, u disciplini težinsko i brzinsko penjanje, koje će se održati 18. i 19. jula 2015. godine u Komaranu kod Prijepolja, u organizaciji Planinarskog kluba „Kamena Gora“ iz Prijepolja a pod pokroviteljstvom Komisije za sportsko penjanje pri Planinarskom savezu Srbije.

PROGRAM TAKMIČENjA:

Subota 18.07.2015. – Prvi dan

09:00 – Prijavljivanje takmičara
09:45 – Tehnički sastanak
10:00 – Otvaranje takmičenja
19:00 – Kraj prvog dana

Nedelja 19.07.2015. – Drugi dan

09:00 – Otvaranje takmičenja
15:00 – Završetak takmičenja
15:30 – Proglasenje pobednika i dodela nagrada
15:45 – Zatvaranje takmičenja

 Takmičenje će se održati prema važećem Takmičarskom pravilniku o sportskom penjanju na prirodnim stenama, koji je Komisija za sportsko penjanje pri Planinarskom savezu Srbije usvojila 2013. godine. 

Takmičenje je otvorenog tipa za strane državljane, dok je za domaće takmičare obavezno posedovanje licence (overena markica PSS za 2015, zvanje minimum sportski penjač pripravnik i lekarski pregled).
Svi takmičari su dužni da potpišu izjavu da se takmiče na sopstvenu odgovornost.

ORGANIZACIJA I PRAVILA

Svoje prijave za učešće na takmičenju možete slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 13.07.2015. Startnina iznosi 500,00 dinara.

Komisija za sportsko penjanje će obezbediti organizovani prevoz autobusom sa polaskom u petak 17.07.2015. iz Beograda (o tačnom mestu i vremenu polaska autobusa bićete blagovremeno obavešteni). Ukoliko želite da idete organizovanim prevozom, molim vas da se posebno prijavite za to sa rokom i uplatom do 25.06.2015. (zbog organizacije i zakupa velikog autobusa ili minibusa). Kotizacija za prevoz iznosi 500,00 dinara i neće se vraćati ukoliko posle tog roka odustanete od prevoza (u tom slučaju možete naći zamenu).

Organizatori će obezbediti fond nagrada, dok će Komisija za sportsko penjanje Planinarskog saveza Srbije obezbediti medalje za prva tri takmičara, odnosno diplome za prvih pet takmičara u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

SMEŠTAJ I ISHRANA

Za potrebe takmičara, organizator je obezebedio dve alternative za smeštaj:

1) Besplatan smeštaj u kampu, spavanje u šatorima. U neposrednoj blizini kampa se nalazi izvorska voda za piće dok u sam kamp uvire potočić koji se može koristiti kao tehnička voda. Ovaj kamp se nalazi na samom penjalištu.

2) Privatan smeštaj. Dodatne informacije na tel.060/6771919 (Nikola Rvović, predsednik penjačke sekcije PK „Kamena Gora“ iz Prijepolja).

 

PUT DO PENjALIŠTA

Do Komarana se dolazi magistralnim putem Beograd – Podgorica. Posle Prijepolja u mestu Zavinograđe skreće se desno asfaltnim putem do restorana u Komaranu. Zatim se ide levo ravnim makadamskim putem do zaseoka Gojakovići. Dalje se put odvaja desno do stena i kampa (ukupno 13 km od magistralnog puta). Autobusom se može doći do zaseoka Gojakovići, a putničkim autom do stene i kampa.

 

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i provesti jedan lep vikend sa nama.

 

VLADA REPUBLIKE SRBIJE, MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA, DOPRINELI SU U ZNAČAJNOJ MERI REALIZACIJI NAŠIH PROJEKATA OBEZBEĐIVANjEM NEOPHODNIH SREDSTAVA ZA NjIHOVO FINANSIRANjE.

PK „Kamena Gora“ Prijepolje - Nikola Rvović

Komisija za sportsko penjanje, predsednik penjačke sekcije. Nadežda Dobrota, predsednik.

 

Štampa El. pošta

Tweets