Poziv za kolo Državnog prvenstva Srbije, Soko Grad 2014

Poziv za kolo Državnog prvenstva Srbije, Soko Grad 2014

PLANINARSKI SAVEZ SRBIJE PK „ZEMUN“ i PK „GEKON“, BEOGRAD KOMISIJA ZA SPORTSKO PENjANjE I KOMISIJA ZA SPORTSKO PENjANjE PRI PLANINARSKOM SAVEZU SRBIJE I PENjAČKI KLUBOVI „ZEMUN“ I „GEKON“ IZ BEOGRADA VAS POZIVAJU

Na treće kolo Državnog prvenstva Srbije u težinskom i brzinskom sportskom penjanju na prirodnim stenama koje će se održati 13. i 14. septembra 2014. godine na penjalištu Soko Grad kod Ljubovije, u organizaciji Komisije za sportsko penjanje pri Planinarskom savezu Srbije, penjačkih klubova „Zemun“ i „Gekon“ iz Beograda.

 

PROGRAM TAKMIČENjA:

13.09.2014. – Subota, Prvi dan takmičenja

0915–Prijavljivanje takmičara

0945–Tehnički sastanak

1000–Otvaranje takmičenja u težinskom penjanju

1900–Završetak prvog takmičarskog dana

 

14.09.2014. – Nedelja, Drugi dan takmičenja

0900–Otvaranje drugog takmičarskog dana

1600–Završetak takmičenja u težinskom penjanju

1400–Otvaranje takmičenja u brzinskom penjanju

1500–Zatvaranje takmičenja u brѕinskom penjanju

1700–Proglašenje pobednika i dodela medalja

1800–Polazak organizovanog prevoza

 

Takmičenje će se održati prema novom Takmičarskom pravilniku o sportskom penjanju na prirodnim stenama, koji je Komisija za sportsko penjanje pri Planinarskom savezu Srbije usvojila 2013. godine.

Takmičenje je otvorenog tipa za strane državljane, dok je za domaće takmičare obavezno posedovanje licence (markica PSS za 2014, zvanje minimum sportski penjač pripravnik i lekarski pregled).

Svi takmičari su dužni da potpišu izjavu da se takmiče na sopstvenu odgovornost.

 

ORGANIZACIJA I PRAVILA

Organizator je za potrebe takmičenja opremio 21 novi smer, koji će se otvoriti po prvi put na takmičenju.Težina smerova varira od 6a do 8a+ fr. (verovatno i teže). Smerovi su dužine 12 do 35metara, i svi su grupisani na jednom bloku koji je veći deo dana u hladu.Smerovi su u većini blago previsni, sa nekoliko vertikalnih linija. Na svakom smeru će biti postavljeni kompleti od strane organizatora, dok su takmičari dužni da ponesu uže, spravu za osiguravanje i šlem.

Za potrebe takmičenja u disciplini brzinsko, organizator će opremiti jedan smer, na kome će se nakon završetka takmičenja u težinskom penjanju, meriti brzina njegovog ispenjavanja. Smer će biti lakše težine i takmičari će imati mogućnost da ga prethodno probaju, jer će se bodovati i za težinski deo takmičenja.

Svoje prijave za učešće na takmičenju možete slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 11.09.2014. Startnina iznosi 500,00 dinara.

Komisija za sportsko penjanje će obezbediti organizovani prevoz autobusom sa polaskom u petak 12.09.2014. iz Beograda (o tačnom mestu i vremenu polaska autobusa bićete blagovremeno obavešteni). Ukoliko želite da idete organizovanim prevozom, molim vas da to naznačite u prijavi. Kotizacija za prevoz iznosi 500,00 dinara.

 

SMEŠTAJ I ISHRANA

Za potrebe takmičara, organizator je obezebedio dve alternative za smeštaj: 

Besplatan smeštaj u kampu, spavanje u šatorima. U neposrednoj blizini kampa se nalaze toalet i voda za piće. Ovaj kamp se nalazi na 300m udaljenosti od penjališta.

Smeštaj u manastirskom konaku u višekrevetnim sobama po ceni od 600,00 din. za noć (oko 5 eura), dvokrevetnim po ceni od 1200,00 din za noć (oko 11 eura), odnosno u novom konaku po ceni od 1800,00 din za noć. Sve cene smeštaja su izražene po osobi, a smeštaj se plaća unapred po dolasku.

 

PUT DO PENjALIŠTA

Za one koji se odluče da na takmičenje dođu svojim prevozom, za pravac od Beograda predlažemo:

Put preko Šabca, autoputem E70 u pravcu Zagreba do odvajanja za Šabac. Nakon prolaska kroz Šabac potrebno je voziti u pravcu Loznice i dalje Malog Zvornika. Nakon Malog Zvornika voziti u pravcu Ljubovije. Pre nego što se dođe do Ljubovije postoji jasno obeleženo skretanje na levo za Manastir Sv. Nikolaj Velimirović, i pratiti put do Manastira nekih 7km. Put je veoma dobar, asvaltiran.

Lokacija parkinga i samog Manastira

mapa sokograd

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i provesti jedan lep vikend sa nama.

 

VLADA REPUBLIKE SRBIJE, MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA, DOPRINELI SU U ZNAČAJNOJ MERI REALIZACIJI NAŠIH PROJEKATA OBEZBEĐIVANjEM NEOPHODNIH SREDSTAVA ZA NjIHOVO FINANSIRANjE.

Komisija za sportsko penjanje, PK „Gekon“ Beograd, Marko Ćirković, predsednik Duško Delibašić

 

 

 

Štampa El. pošta