Prijepolje Boulder Climbing Challenge 2014

Prijepolje Boulder Climbing Challenge 2014

KOMISIJA ZA SPORTSKO PENjANjE PRI PLANINARSKOM SAVEZU SRBIJE I PLANINARSKI KLUB „KAMENA GORA“ IZ PRIJEPOLjA VAS POZIVAJU na Prvenstvo Srbije u sportskom penjanju na prirodnim stenama u 

disciplini boulder, pod nazivom „Prijepolje Boulder Climbing Challenge“, koje će se održati 12. i 13. jula 2014. godine u Komaranu kod Prijepolja pod pokroviteljstvom Komisije za sportsko penjanje pri Planinarskom savezu Srbije, u organizaciji Planinarskog kluba „Kamena Gora“ iz Prijepolja.

Takmičenje će se održati prema novom Takmičarskom pravilniku o sportskom penjanju na prirodnim stenama, koji je Komisija za sportsko penjanje pri Planinarskom savezu Srbije usvojila 2013. godine.

PROGRAM TAKMIČENjA:

Subota 12.07.2013. – Prvi dan

09:15 – Prijavljivanje takmičara

09:45 – Tehnički sastanak

10:00–Otvaranje takmičenja (Kvalifikacije)

16:00 – Završetak kvalifikacija

16:45 – Proglašenje finalista

 

Nedelja 13.07.2013. – Drugi dan

10:00 – Otvaranje takmičenja (Finale)

13:00 – Završetak finala

14:00 – Proglasenje pobednika i dodela nagrada

14:30 – Zatvaranje takmičenja

 

Dopunske aktivnosti:

U slobodno vreme domaćin takmičenja će obezbediti:

  • nekoliko smerova (smerovi težine 5, 6, 7, 8 i 9 UIAA i visine do 15m sa postavljenim užadima).
  • obilazak pećine, korišćenje planinarskih bicikala, demonstraciju paraglajdinga, gađanje sa tradicionalnim lukom i strelom...
  • domaćin će u večernjim časovima obezbediti logorsku vatru uz ražanj.

ORGANIZACIJA I PRAVILA

Organizatori takmičenja su obezbedili 38 bolder problema za kvalifikacioni deo ovog takmičenja. U finalu, koje se održava drugog dana takmičenja, penjaće se 6-10 bolder problema, a u njega će se plasirati najboljih 8 takmičara iz kvalifikacija.

Težina problema se kreće od 4A do 8B (slobodna procena delegata KSP), visina od 2 do 4m, a dužina problema i preko 5m (12 pokreta). Konfiguracija stene: oštar previs, plafon i tek po neka vertikala sa apsolutno svim tipovima hvatova. Veliki broj problema, naročito na finalnoj lokaciji, nalazi se u pećinama.

Svaki bolder problem nosi 1000 bodova i deli se sa brojem takmičara koji su ga ispenjali. U slučaju da takmičari osvoje isti broj bodova, gledaće se ukupan broj bolder problema popetih „na fleš“, odnosno ukupan broj ulaza na bolder problemima.

Svoje prijave za učešće na takmičenju možete slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 08.07.2014. Startnina iznosi 500,00 dinara.

Komisija za sportsko penjanje će obezbediti organizovani prevoz autobusom sa polaskom u petak 11.07.2014. (o tačnom mestu i vremenu polaska autobusa bićete blagovremeno obavešteni). Ukoliko želite da idete organizovanim prevozom, molim vas da to naznačite u prijavi. Kotizacija za prevoz iznosi 500,00 dinara.

Takmičenje je otvorenog tipa za strane državljane, dok je za domaće takmičare obavezno posedovanje licence (markica PSS za 2014, zvanje minimum sportski penjač pripravnik i lekarski pregled).

Svi takmičari su dužni da potpišu izjavu da se takmiče na sopstvenu odgovornost.

Molimo sve takmičare koji su u mogućnosti da ponesu svoje crash-pad-ove.

Organizatori će obezbediti fond nagrada, dok će Komisija za sportsko penjanje Planinarskog saveza Srbije obezbediti medalje za prva tri takmičara, odnosno diplome za prvih pet takmičara u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Za potrebe takmičara, organizator je obezebedio dve alternative za smeštaj:

  1. Besplatan smeštaj u kampu, spavanje u šatorima. U neposrednoj blizini kampa se nalazi voda za piće. Ovaj kamp se nalazi na samom penjalištu.
  2. Privatan smeštaj. Dodatne informacije na tel.060/6771919 (Nikola Rvović, predsednik penjačke sekcije PK „Kamena Gora“)

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i provesti jedan lep vikend sa nama.

prijepolje bouldering mapa

prijepolje bouldering mapa2

Štampa El. pošta