Poziv za Prvenstvo Jugoistočne Evrope, Beljanica

Poziv za Prvenstvo Jugoistočne Evrope, Beljanica

KOMISIJA ZA SPORTSKO PENJANJE PRI PLANINARSKOM SAVEZU SRBIJE I PENJAČKI KLUBOVI GEKON I OSMICA VAS POZIVAJU

Na Prvenstvo Jugoistočne Evrope u težinskom i brzinskom sportskom penjanju na prirodnim stenama koje će se održati 07. i 08. juna 2014. godine na penjalištu Beljanica, kod Despotovaca u organizaciji Komisije za sportsko penjanje pri Planinarskom savezu Srbije, i penjačkih klubova “Gekon” iz Beograda i „8“ iz Despotovca.

PROGRAM TAKMIČENJA

07.06.2014. – Subota, prvi dan takmičenja
0915 – Prijavljivanje takmičara
0945 – Tehnički sastanak
1000 – Otvaranje takmičenja u težinskom penjanju
1900 – Završetak prvog takmičarskog dana

08.06.2014. – Nedelja, drugi dan takmičenja
0900 – Otvaranje drugog takmičarskog dana
1600 – Završetak takmičenja u težinskom penjanju
1700 – Otvaranje takmičenja u brzinskom penjanju
1900 – Zatvaranje takmičenja u brzinskom penjanju
1930 – Proglašenje pobednika i dodela medalja
2000 – Polazak organizovanog prevoza

ORGANIZACIJA I PRAVILA

Organizator će za potrebe takmičenja opremiti 30 novih smerova, koji će se otvoriti po prvi put na takmičenju. Težina smerova će varirati od 6a fr. do 8a+ fr. (verovatno i teže). Smerovi će biti dužine 12 do 20 m. Svi smerovi će biti grupisani u dva bloka. Smerovi su u većini blago previsni, sa nekoliko vertikalnih linija. Na svakom smeru će biti postavljeni kompleti od strane organizatora, dok su takmičari dužni da donesu, od svoje opreme uže, spravu za osiguranje, šlem. Za potrebe takmičenja u disciplini brzinsko, organizator će opremiti jedan smer, na kome će se nakon održanog takmičenja u težinskom, meriti brzina ispenjavanja takmičara. Smer će biti lakše težine i takmičari će imati mogućnost da ga prethodno probaju, jer će se bodovati i za težinski deo takmičenja.

Način bodovanja u diciplini težinsko penjanje je sledeći: svaki smer će dobiti 1000 bodova, na kraju takmičenja taj broj će se podeliti sa brojem takmičara koji su ispenjali smer. Zbirom tako dobijenih bodova za svaki uspešno ispenjan smer, dobiće se konačan broj bodova svakog takmičara. Takmičar sa najvećim brojem bodova će, jasno je, biti pobednik. Ukoliko jedan ili veći broj takmičara bude imao isti broj bodova, sudije će uzeti u obzir ukupan broj pokušaja.

Organizator će obezbediti fond nagrada u protivrednosti od 500 EUR. Dok će Komisija za sportsko penjanje Planinarskog saveza Srbije obezbediti medalje za prva tri takmičara, odnosno diplome za prvih pet takmičara i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Svoje prijave možete slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 15. maja. Komisija za sportsko penjanje obezbediće organizovan prevoz autobusom sa polaskom 06.juna.2014 god (o mestu i vremenu polaska bićete blagovremono obavešteni). Ukoliko Vam se ovakav vid transporta učini zanimljivim slobodno nas kontaktirajte na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kotizacija za sve takmičare iznosi 500 dinara, ili 5 eura.

Do sada na Beljanici postoji 107 opremljenih smerova od kojih su 30 novih, opremljenih za potrebe takmičenja.

PUT DO PENJALIŠTA BELJANICA

Za one koji se odluče da na takmičenje dođu svojim prevozom za dolazak iz pravca Beograda predlažemo da koristitite autoput E70, sa koga se isključujete kod motela “Stari hrast” na 101 km od Beograda. Posle 7 km proćićete kroz Svilajnac, pa nastavite još 25 km do Despotovca prolazeći kroz predivne krajolike reke Resave. Od Despotovca pratite putokaze za selo Strmosten udaljenog 17 km od Despotovca. U produžetku, nakon Strmostena se nailazi na mesto Lisine sa motelom. Na 2 km od motela, idući asfaltnim putem dolazite do početka kanjona reke Resave u kome se nalaze smerovi. Put je vrlo dobar. Odatle će jasno biti obeležen pristup do takmičarske stene. 
SMEŠTAJ I ISHRANA

Za potrebe takmičara obezebedili smo dve alternative za smeštaj:
a. Besplatan smeštaj u kampu, spavanje u šatorima. U neposrednoj blzini kampa se nalazi voda za piće. Ovaj kamp se nalazi na 500m od penjališta.
b. Smeštaj u motelu Lisine u višekrevetnim sobama po ceni od 600 din za noć (oko 5 EUR). I u dvokrevetnim sobama gde je cena noćenja sa doručkom 1.200 din za noć (oko 11 EUR). 
Moguće je i uzeti pansion ili polupansion po ceni od 1.500 ili 1.800 din.

Kada je nabavka hrane u pitanju, postoje 3 prodavnice u krugu od 5 km i restoran na samoj lokaciji.

Štampa El. pošta