Pecka Rock Climbing Festival 2014

Pecka Rock Climbing Festival 2014

Napisao/la Tribe. Objavljeno u Poslednje Vesti

Da, tako je! Četvrti put za redom, od 16. do 18. maja 2014. godine će se održati sad već tradicionalni „Pecka Rock Climbing Festival 2014“. Biće penjanja, logorske vatre, rakije, kajmaka i pite!

Festival se primiče i pripreme već užurbano teku. Buši se, čisti se, prave se staze i otvaraju novi sektori. Ovog puta smo odlučili da za Vas pripremimo 30 novih smjerova do festivala. Biće perverzija, a i laganih smjerova, za svakog po nešto, da odabere među 100 smjerova koliko će se ove godine nakupiti na Pecki.

Pravila su ista kao i prošlih godina: Dođeš, penješ, gotiviš se. Ipak, imamo nešto i za one koji su takmičarski raspoloženi. Za one koji ispenju najviše novih smjerova i najteže nove smjerove smo pripremili nagrade.

Dakle, za festival će biti postavljeno oko 30 novih smjerova različitih težina (pored 70 koji već postoje). Dužina smjerova se uglavnom kreće između 15 i 25 metara. Svi učesnici (koji plate kotizaciju :) će dobiti odštampan vodič i majicu festivala, a više informacija (pored VODIČA) o samim smjerovima takmičari će moći dobiti od organizatora i opremača na terenu.

Ove godine po prvi put će se održati Pecka Forest Cinema, na kom će se prikazivati penjački filmovi iz regiona u mističnoj atmosferi peckanskih šumaraka! Više detalja o filmovima koji će se prikazivati, dolazi ubrzo :)

 

Osnovne informacije:

Vrsta takmičenja: Opušteno na prirodnoj stijeni

Smještaj: Obezbjeđeno kamp mjesto, bez struje (ali postoji mogućnost punjenja električnih aparata u selu na 5 minuta hoda od kampa),

Ishrana: Nije obezbjeđena, prodavnica u blizini (cca 5km). Mogućnost kupovine domaćih proizvoda (hljeb, kajmak, jaja, rakija,...) i ishrane u selu.

Kotizacija: Kotizacija za festival iznosi 10KM ili 5EUR.

Prijava: Prijava učesnika se vrši online klikom OVDJE.

 

Preliminarni program festivala (navedena vremena su okvirna i podložna promjeni, zavisno od želje učesnika, vremenskih uslova,...):

16.05. Petak:

17.05. Subota:

18.05. Nedelja:

Kako doći do festivala?

Penjalište Pecka se nalazi na području opštine Mrkonjić Grad, u blizini naselja Baraći,  koje se nalazi na putu Mrkonjić Grad - Glamoč. Od Baraća je potrebno samo pratiti putokaze prema naselju Ubovića Brdo (Nikoletići) i penjalištu Pecka (pogledajte mjesto kampa označeno na Google Maps).

Ako dolazite sa sjevera/iz Banjaluke.

Ako dolazite sa juga (Sarajevo, Mostar).

Možemo obezbjediti prevoz iz BL uz prethodnu najavu od bar 4 dana prije početka festivala. Moguća je naplata troškova goriva, oko kojih ćemo se unaprijed dogovoriti.

 

Napomena: 

Fotografija sa naslovne strane Ulysse Lefebvre.

Jedan od filmova koji će biti prikazan u okviru Pecka Forest Cinema. U njemu se vidi i dio novog sektora. :)

Štampa