To bolt or not to be

To bolt or not to be???

Organizacija panel diskusije na temu „Opremiti ili neopremiti“

Poštovani penjači,

Komisija za sportsko penjanje Planinarskog saveza Srbije, je u svetlu poslednjih događaja oko opremanja pojedinih bolder smerova, boltovima i pločicama na lokaciji Vršački breg kod Vršca, propoznala potrebu organizacije jedne panel diskusije na temu „Opremiti ili neopremiti„.

Stoga Vas ovom prilikom pozivamo da učestvujete na diskusiji koja će biti održana u prostorijama Planinarskog saveza Srbije u ulici Dobrinjska 11 u Beogradu, 03. Decembra sa početkom u 18 h. 

Smatramo da je potreba održavanja ovakvih panel diskusije leži, najpre u smirivanju strasti, a onda u pokušaju da zajdničkim snagama uspostavimo smernice daljeg rada naše, pre svega male sportskopenjačke zajednice. Da se aktivnosti na opremanju smerova, koje su preko potrebne, ako ništa druga a ono kanališu i usmere ka ostavrivanju što je moguće širih ciljeva, poštujući i želje pojedinaca i individualnih klubova, ali i svuda u svetu uspostavljenih kriterjuma zaštite prirodne okoline, kao i resursa za penjanje kojih u Srbiji ima, priznaće te u skromnom i ograničenom broju. Duboko verujemo da i najsuprostavljenije strane imaju dodirnih tačaka u svojim mišljenjima, kako u ovom tako i u sličnim situacijama. Te tačke su presudne za rešavanje svih konflikata, stoga ste, apsolutno svi pozvani i dobrodošli da iznesete mišljenje. I verujte nam kad Vam kažemo, da je ova dilema iskazana u naslovu diskusije opšta i prisutna svuda u svetu.

Stoga Vas još jednom pozivamo da u učestvejute u diskusiji, doprinesete svojim stavovima njenim što boljim zaključcima. I tako svi zajedno pomognemo sebi.

Komisija za sportsko penjanje

U Beogradu, 25.11.2013

Predsednik
Marko Ćirković

Štampa El. pošta

Tweets