Poziv za Prvenstvo Jugoistočne Evrope u težinskom i brzinskom penjanju - Soko Grad 2013

KOMISIJA ZA SPORTSKO PENJANJE PRI PLANINARSKOM SAVEZU SRBIJE I PENJAČKI KLUBOVI ZEMUN I GEKON VAS POZIVAJU

Na Prvenstvo Jugoistočne Evrope u težinskom i brzinskom sportskom penjanju na prirodnim stenama koje će se održati 14. i 15. septembra 2013. godine na penjalištu Soko Grad, kod Ljubovije u organizaciji Komisije za Sportsko Penjanje pri Planinarskom savezu Srbije, i Penjačkih klubova „Zemun“ i “Gekon” iz Beograda.

PROGRAM TAKMIČENJA

14.09.2013. – Subota, Prvi dan takmičenja

09:15 – Prijavljivanje takmičara
09:45 – Tehnički sastanak
10:00 – Otvaranje takmičenja u težinskom penjanju
19:00 – Završetak Prvog takmičarskog dana

15.09.2013. – Nedelja, Drugi dan takmičenja

09:00 – Otvaranje drugog takmičarskog dana
16:00 – Završetak takmičenja u težinskom penjanju
17:00 – Otvaranje takmičenja u brzinskom penjanju
19:00 – Zatvaranje takmičenja u brzinskom penjanju
19:30 – Proglašenje pobednika i dodela medalja
20:00 – Polazak organizovanog prevoza

Organizator će za potrebe takmičenja opremiti 20 novih smerova, koji će se otvoriti po prvi put na takmičenju. Težina smerova će varirati od 6a fr. do 8a+ fr. (verovatno i teže).

Smerovi će biti dužine 12 do 20 m. Svi smerovi će biti grupisani na jednom bloku, koji celog dana u hladu. Smerovi su u većini blago previsni, sa nekoliko vertikalnih linija. Na svakom smeru će biti postavljeni kompleti od strane organizatora, dok su takmičari dužni da donesu od svoje opreme uže, spravu za osiguranje, šlem. Za potrebe takmičenju u disciplini brzinsko, organizator će opremiti jedan smer, na kome će se nakon održanog takmičenja u težinskom, meriti brzina ispenjavanja takmičara. Smer će biti lakše težine i takmičari će imati mogućnost da ga prethodno probaju, jer će se bodovati i za težinski deo takmičenja.

Način bodovanja u diciplini težinsko penjanje je sledeći; svaki smer će dobiti 1000 bodova, na kraju takmičenja taj broj će se podeliti sa brojem takmičara koji su ispenjali smer. Zbirom tako dobijenih bodova za svaki uspešno ispenjan smer, dobiće se konačan broj bodova svakog takmičara. Takmičar sa najvećim brojem bodova će, jasno je, biti pobednik. Ukoliko jedan ili veći broj takmičara bude imao isti broj bodova, sudije će uzeti u obzir ukupan broj pokušaja.

Komisija za sportsko penjanje Planinarskog saveza Srbije će obezbediti fond nagrada u protivrednosti od 500 EUR. 

Svoje prijave možete slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 10 septembra.

Komisija za sportsko penjanje obezbediće organizovan prevoz autobusom sa polaskom iz Novog Sada, preko Beograda, 13. Septembra. Ukoliko Vam se ovakav vid transporta učini zanimljivim slobodno nas kontaktirajte na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Kotizacija za sve takmičare iznosi 500 dinara, ili 5 eura.

PUT DO PENJALIŠTA SOKO GRAD

Za one koji odluče da na takmičenje dođu svojim prevozom za pravac od Beograda predlažemo: 

Put preko Šabca, autoputem E70 u pravcu Zagreba do odvajanja za Šabac. Nakon prolaska kroz Šabac potrebno je voziti u pravcu Loznice i dalje Malog Zvornika. Nakon Malog Zvornika voziti u pravcu Ljubovije. Pre nego što se dođe do Ljubovije postoji jasno obeleženo skretanje na levo za Manastir Sv. Nikolaj Velimirović, pratiti put do manastira nekih 5 km. Put je vrlo dobar. Odakle će jasno biti obeležen pristup do takmičarske stene.

SMEŠTAJ I ISHRANA

Za potrebe takmičara obezebedili smo dve alternative za smeštaj:

a. Besplatan smeštaj u kampu, spavanje u šatorima. U neposrednoj blzini kampa se nalaz WC i voda za piće. Ovaj kamp se nalazi na 300m od penjališta.

b. Smeštaj u manastirskom konaku u višekravetnim sobama po ceni od 600 din za noć (oko 5 EUR). I u dvokrevetnim sobama gde je cena noćenja 1200 din za noć (oko 11 EUR).
Odnosno u novom konaku gde je noćenje 1800 din (oko 15,5 EUR) po osobi. Napomena za sve buduće korisnike smeštaja u konacima je da smeštaj plaćaju unapred. Hvala.

Kada je ishrana u pitanju, postoje 3 prodavnice u krugu od 5 km i restoran na 1,5 km.

Precizna lokacija parkinga i samog manastira Sv. Nikolja Velemirović

mapa sokograd

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i provesti jedan lep vikend sa nama.

Štampa El. pošta

Tweets