Poziv za 1. kolo Državnog prvenstva u sportskom penjanju

KOMISIJA ZA SPORTSKO PENJANJE PRI PLANINARSKOM SAVEZU SRBIJE I PLANINARSKO DRUŠTVO KAMENA GORA VAS POZIVAJU

Na prvo seniorsko Prvenstvo Srbije u težinskom i brzinskom sportskom penjanju na prirodnoj steni, koje će se održati 1. i 2. juna 2013. godine u Prijepolju (Hrtima) pod pokroviteljstvom Komisije za sportsko penjanje pri Planinarskom Savezu Srbije, u organizaciji Planinarskog društva Kamena Gora iz Prijepolja.
 

PROGRAM TAKMIČENJA

 
1.06.2013. – Prvi dan
 0915 – Prijavljivanje takmičara u disciplini težinsko sportsko penjanje
0945 – Tehnički sastanak
1000 – Otvaranje takmičenja u disciplini težinsko sportsko penjanje
1900 – Zatvaranje prvog takmičarskog dana
 
2.06.2013. – Drugi dan
 1000 – Otvaranje drugog takmičarskog dana u disciplini težinsko sportsko penjanje
1630 – Zatvaranje takmičenja u disciplini težinsko sportsko penjanje
1645– – Prijavljivanje takmičara u disciplini brzinskosportsko penjanje
1700 – Otvaranje takmičenja u disciplini brzinsko sportsko penjanje
1930 – Zatvaranje takmičenja u disciplini brzinsko sportsko penjanje
2000 – Proglašenje pobednika u obe discipline i dodela nagrada  

Takmičenje će se održati prema novom Takmičarskom pravilniku u sportskom penjanju na prirodnim stenama koji je usvojila Komisija za sportsko penjanje pri Planinarskom Savezu Srbije 2013. godine. Takmičenje je otvorenog tipa, dok će u konkurenciji za Državno prvenstvo biti takmičari koji ispunjavaju sledeće uslove: obavezni lekarski pregled, knjižica Planinarskog Saveza Srbije sa markicom za tekuću godinu i minimalnim zvanjem sportski penjač pripravnik.

Svi takmičari su dužni da potpišu izjavu da se takmiče na sopstvenu odgovornost.

Svoje prijave možete slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.Kotizacija za sve takmičare iznosi 500,00 dinara za obe discipline.

Komisija za sportsko penjanje Planinarskog Saveza Srbije je obezbedila prevoz za takmičare sa polaskom iz Novog Sada u petak 31.maja u 17 časova, usputnim stajanjem u Beogradu u 18 časova. Povratak se planira 2.juna oko 20:30h. Obavezna participacija takmičara u prevozu je 500,00 dinara. Takmičari zainteresovani za korišćenje prevoza prijave za isti treba da šalju na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Prilikom plaćanja participacije za autobus vršiće se i plaćanje kotizacije za takmičenje. Napomena: za prevoz se mogu prijavljivati samo takmičari.

PUT DO HRTA I TAKMIČARSKOG BLOKA 

Iz centra Prijepolja treba krenuti putem prema Bijelom Polju. Na 3km ka Bijelom Polju od grada skreće se desno za Hrta i postoji jasno obeležena markacija. Kada se skrene desno za Hrta prati se asfaltiran put ( nekih 8 km) dok se ne naiđe na markaciju stadion Hrta koji vodi ka steni za takmičenje. Put do takmičarskog bloka će biti obeležen jedan dan pre početka takmičenja.

SMEŠTAJ

Za potrebe takmičara obezbeđen je smeštaj na samoj lokaciji takmičenja u šatorima. Lokacija ima izvor pijaće vode.

NAPOMENA: Mole se svi učesnici takmičenja koji poseduju šlemove da ih ponesu, jer je u skladu sa Takmičarskom pravilnikom osiguravaoc dužan da nosi šlem.

MOLIMO SVE TAKMIČARE I POSETIOCE DA ČUVAJU PRIRODNA BOGATSTVA, BILJNI I ŽIVOTINJSKI SVET 

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i provesti jedan lep vikend sa nama.                                                                                          

Štampa El. pošta

Tweets