Krnjača 2012 - 1. kolo prvenstva Srbije

POZIV NA PRVO KOLO PRVENSTVO SRBIJE U SPORTSKOM PENJANJU 
KRNJACHA 2012. 

krnjaca2012Koristimo priliku da Vas pozovemo na I kolo državnog prvenstva u sportskom penjanju koje će se održati u 4. i 5. avgusta u Krnjači.
 
ORGANIZATORI:  
Komisija za Sportsko Penjanje Planinarskog saveza Srbije i  PK ADRENALIN iz Novog Sada.   

DATUM ODRŽAVANJA: 
4-5.avgusta 2012. godine. 
 
MESTO ODRŽAVANJA: 
SATNICA:
Prvi takmičarski dan: subota 4. avgusta od 09:00 do 19:00.  
Drugi takmičarski dan: nedelja 5. avgusta od 09:00 do 16:00.  
Proglašenje pobednika i dodela nagrada: nedelja 5. avgusta od 16:30 

PRIJAVE: 
Prijave slati do 1. avgusta 2012. na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..  
Startnina se plaća 500 dinara po takmičaru pre početka takmičenja. 

PRAVILA
Takmičenje će se održati po pravilima KSP, a pravilnik će biti istaknut na sajtu.  
Pravo učešća na takmičenju imaju svi zainteresovani penjači, ali se za Prvenstvo Srbije boduju samo takmičari čiji klubovi su članovi PSS. 

U prilogu Vam dostavljamo tekst izjave koju svi takmičari moraju da popune i lično dostave prilikom prijave na samom takmičenju.    

KARAKTERISTIKE STENE: 
Takmičenje se održava na steni koja je ceo dan u hladovini. Celo penjalište se sastoji iz nekoliko izdvojenih blokova. Veći deo stene je vertikalan i blago previsan, ali ima i delova sa oborenim pločama i jačim previsima. Za potrebe takmičenja napraviće se 20 novih smerova. 

Smerovi će biti dužine od 15 do 20 metara. 

SPAVANJE I HRANA:
Spavanje je u organizovanom kampu u šatoru, gde će biti obezbeđena voda za piće. Najbliža prodavnica je udaljena 20km od kampa, pa je potrebno da se obezbedite sa hranom za dva dana takmičenja i eventualni produženi boravak na Krnjači (poziv je otvoren za sve). Ako želite da uživate u domaćoj kuhinji u blizini kampa će biti postavljena šatra sa domaćom kuhinjom (proja, pite, sir, kiselo mleko, jagnjetina...), a ovde će moći, nakon napornog penjačkog dana, da se popije i koje pivo i domaća rakija. Cene su otprilike kao u nekoj pekari. 

Spavanje van kampa u šatorima nije poželjno iz više razloga: 
  • pošto se ova oblast nalazi u pograničnoj zoni pogranična policija može da pravi probleme.
  • veći deo zemlje se nalazi u privatnom vlasništvu (trudimo se da održavamo dobre odnose sa komšijama).
  • šumska inspekcija je revnosna i zabranjuju spavanje na njihovom području.
Boravak u kampu je 300 dinara za vreme trajanja celog takmičenja. 

PREVOZ: 
Za sve zainteresovane biće organizovan prevoz autobusom ili mini busom (zavisi od broja prijavljenih takmičara). Autobus bi kretao iz Novog Sada i preko Beograda bi išao dalje za Krnjaču. Pošto je stena, na kojoj se održava takmičenje, udaljena od kampa 10 km, autobus ce u dva takmičarska dana voziti takmičare od kampa do stene i nazad. Svi zainteresovani za prevoz treba da se prijave do 15.jula (jako je važno da znamo približan broj zbog organizacije prevoza). 

Za rezervaciju mesta kontaktirajte Slavu Gluščevića ili se prijavite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Deo troškova za prevoz je pokriven, ali će se plaćati doplata od 500 dinara po osobi. 

RAZNO
Svi oni koji imaju više slobodnog vremena mogu da dođu i ranije na Krnjaču i da uživaju u lepotama ovog dela naše države. Na raspolaganju je penjanje na smerovima od prošlogodišnjeg takmičenja, koji se nalaze na 100m od kampa. 

Pored opuštenog penjanja penjanja na steni KRNJACHA 2011. postoji niz aktivnosti kojima se mozete baviti na Krnjači. Može se ići u duge šetnje po prelepoj prirodi, spuštanje u mnogobrojne jame i pećine, od kojih je najinteresantnija ledena pećina. U ovim predelima ima mnogo lekovitog bilja, koje se može skupljati. Ledena pećina je dugačka oko 250 m i tlo je skroz pod ledom, sa nekoliko ledenih kaskada od po par metara. Za spuštanje se preporučuje 
topla zimska odeća, jer nakon dužeg boravka unutra može doći do hipotermije. Takođe se preporučuje kompletna zimska alpinistička oprema (dereze, cepini...). 

Puno pozdrava 
ispred  PK ADRENALIN Slobodan Mazalica 
ispred  KSP PSS Marko Ćirković

Štampa El. pošta

Tweets