IN MEMORIAM Bogdan Pedović 1985-2011

bogdanPenjač, freeride bajker, muzičar, fotograf… naš veliki prijatelj

Od prošle nedelje pogled na većinu stvari koje nas okružuju i poslovi koje obavljamo više neće biti isti sa jednim razlogom: u svemu tome, mnogo toga ćenas podsećati na prijatelja Bogdana Pedovića –Boleta (1985 – 2011), koji nas je prošle nedelje tragično napustio.
Svako ko ga je poznavao, znao je za njegov nemiran duh i da ga bavljenje jednim poslom i boravljanje na jednom mestu nije dugo držalo. Spisak aktivnosti kojima se bavio je samo njemu poznat.

Kao sportski penjač, afirmisao se još 1999. godine.Ubrzo je počeo da dominira na domaćoj penjačkoj sceni učestvujući na brojnim takmičenjima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Od samog početka ga je više privlačilo penjanje u prirodi, tako da se ubrzo posvetio samotoj grani sporta, ostavljajući takmičenja po strani.

Zašto se vezati samo za penjanje kada ima toliko stvari koje treba probati?
Freeride vožnja biciklom, istraživanje netaknutih delova prirode. Kad god je mogao bežao je iz grada. Priroda je bila njegova inspiracija u svim segmentima života, pravljenju instrumenata, fotografisanju. 

Iako se poslednjih godina nije aktivno bavio penjanjem, uvek je bio prisutan. Sve nas je posmatrao kroz širokougaoni objektiv. Ne samo penjače, već i sve one koji su imali malo nemirnog duha. Veliki prijatelj beogradske downhill ekipe sa kojima se često vozio.
Toliko različitih stvari, ali jedno je bilo zajedničko za sve: čime god se bavio, šta god je uzeo u ruke, od toga je pravio nešto nesvakidašnje, neponovljivo, perfektno.

Pre dve nedelje je odlučio da opet obuje penjačice.
Danas stoji na vrhu najtežeg smera koji se može popeti.


Počivaj u miru druže naš
Penjački klub ‘’Spirit’’ Beograd

 

Štampa El. pošta

Tweets