Završeno II kolo Panonian Bouldering Series lige

pbs_banerII kolo takmičenja održano je u Novom Sadu 26. i 27. februara 2011. u prostorijama PK Adrenalin, dve nedelje nakon I kola održanog u Temišvaru. Kao i u Rumuniji, bio je postavljen 31 problem u kvalifikacijama sa pet sati za njiihovo rešavanje. U finalu bila su postavlena četiri problema  za koja su najbolji imali po četiri minuta.

U subotu,  kvalifikacijama je pristupilo 62 takmičara, a samo 6 najboljih u kategoriji prošlo je u finale. Kvalifikacioni smerovi bili su za nijansu lakši nego u Rumuniji, ali je zato takmičare u finalu dočekao pravi “Golijat” u vidu smerova, pa je bilo muke oko savlađivanja istih.

Finalisti su bili sledeći takmičari:

1. Matić Nenad                                                 1. Staša Gejo

2. Žarko Jevremović                                        2. Marija Milosavljević

3. Margea Adi                                                   3. Brdarić Antonina

4. Valek Dejan                                                  4. Bogojević Andrea

5. Arežina Nikola                                              5. Medić Vida

6. Szasz Feri                                                     6. Iulia Smarandache

 Mazalica Slobodan je svoje finalno mesto prepustio Szasz Feri jer je išao na neodloživi sastanak u Beograd. Ko zna kako bi sve bilo do kraja da je ostao sa nama...

U muškoj kategoriji prva tri mesta u ukupnom plasmanu zauzeli su Nenad Maić (PK Adrenalin, Novi Sad) kao prvi,  Dejan Valek (PK Adrenalin, Novi Sad) odmah iza njega drugi,  Žarko Jevremović (SPK Granit, Beograd) nakon njih treći.

Dok su u “nežnijoj” ženskoj kategoriji - ukupni plasman, ništa manje neustrašive Antonina Brdarić (prvo mesto, PK Spartak, Subotica), Vida Medić (drugo mesto, PK Adrenalin Novi Sad)  i Staša Gejo (treće mesto, P.A.E.K. “Niš”) objasnile da fizička snaga ne igra glavnu ulogu u ovom sportu.

Naravno, ne treba zapostaviti ni upornost ostalih koji su dali sve od sebe da se popnu što više na lestvici, a po komentarima koji su se provlačili po bouldering sali, neki su premašili i sopstvena očekivanja.

Rezultate oba kola možete pogledati na:

http://www.adrenalin.org.rs/jo2/index.php?option=com_content&view=article&id=72:panonian-bouldering-series-rezultati&catid=23&Itemid=295

Štampa El. pošta

Tweets