Izveštaj sa bolderinga 11, 12 decembar 2010

boulder2010Za vikend , 11og i 12og decembra u Novom Sadu, održano je državno prvenstvo Ujedinjene Sportsko Penjačke Federacije Srbije – USPFS  u disciplini boldering, na kojem je nastupilo više od 90 takmičara iz Srbije.

Takmičari u kategoriji deca, pioniri mlađi, pioniri stariji i juniori B penjali su u subotu 11og decembra od 12h i imali su na raspolaganju tačno tri sata da se zabave sa 30 problema koje su pred njih postavili iskusni routesetteri.

Kako se i očekivalo, ubedljivo prvo mesto na tabeli u kategoriji Stariji pioniri (devojčice) zauzela je Nišlijka Staša Gejo, iz penjačkog kluba PAEK – Niš, sa osvojenih 2880 bodova, dok su Danica Mirović (Black Rock – Beograd) i Branislava Apostolović (Adrenalin – Novi Sad) zauzele drugo i treće mesto na tabeli.

U istoj kategoriji (dečaci), Atila Šili (Spartak – Subotica) zauzeo je prvo mesto na tabeli sa 2845 bodova, dok su na drugom i trećem mestu Bojan Badnjarević (Adrenalin – Novi Sad) i Uroš Pečenković (Black Rock – Beograd).

U kategoriji Deca (2001. i mlađi) , Nemanja Pečenković (Black Rock – Beograd) je na prvom mestu, prate ga Petrekanović Oleg (Spartak – Subotica) i Marko Bošković (PAEK Niš) na drugom i trećem mestu. Devojčice su se hrabro borile i izborile za svoje mesto na tabeli, Martina Živanović (PAEK Niš – Niš) bila je prva, Nora Bognar (Spartak – Subotica) druga i Andrea Zihler (Black Rock – Beograd) treća.

Mlađi pioniri (99 – 2000) ostvarili su sledeći uspeh, Dušan Vuković (Adrenalin – Novi Sad) prvo mesto, Jovan Grković (PSD Goč – Vrnjačka Banja) drugo mesto, Miloš Vasiljević (PSD Goč – Vrnjačka Banja) treće mesto. Devojčice u istoj kategoriji: Anđela Sekulić (Black Rock – Beograd) I mesto, Vanja Antonijević (Black Rock – Beograd) II mesto i Kristina Žeželj (Spartak – Subotica) III mesto..

JunIori B (devojčice), Milja Ratković (Black Rock – Beograd) prvo mesto, Svetlana Minko (Adrenalin – Novi Sad) drugo mesto, Jovana Mitić (Adrenalin – Novi Sad) treće mesto.

Dečaci su u istoj kategoriji nista manje uradili, pa je tako Petrekanović Damjan (Spartak – Subotica) bio prvi, Đorđe Dejanović (Black Rock – Beograd) drugi, a Aleksandar Dronjak (Black Rock – Beograd) treći na tabeli.

U nedelju12. decembra, u prostorijama Penjačkog kluba ’’Adrenalin ’’ svoje umeće pokazalo je 43 izvrsna takmičara.

Iimali su na raspolaganju 3 sata da se izbore sa 30 problema, koji su bili kako tehnički tako i fizički veoma zahtevni.

Juniori A , seniori i seniorke takmičili su zajedno, ali je bodovna lista bila podeljena.

Tako smo došli do sledećih rezultata:

Juniori A :  Stefan Stanković (PAEK Niš – Niš) je prvi, Lazar Stefanović (P.G. DIVMM – Valjevo) drugi, Pavle Đukić (PAEK Niš – Niš) treći.

Juniorke A: Teodora Ilić Prvo mesto (Black Rock – Beograd); Antonina Brdarić drugo mesto( Spartak Subotica); i Andrea Bogojević treće mesto (PAEK Niš)

Seniori : Nikola Arežina (Gekon – Beograd) popeo je skoro sve što je mogao da popne, a samim tim skoro i sve zadate probleme upisao na listu popetih i osvojio ubedljivo prvo mesto na tabeli sa osvojenih 2620 bodova. Nenad Matić (Adrenalin – Novi Sad) sa 2352 boda bio je drugi, a Nikola Delibašić (Gekon – Beograd) treći.

U ženskoj konkurenciji Staša Gejo I mesto ( PAEK Niš), II mesto osvojila je Marija Milosavljević ( pk Beograd) i III mesto Teodora Ilić (Black Rock – Beograd)

Nakom takmičenja, uručene su nagrade za ukupni plasman u disciplinama Težinsko, Brzinsko i Boldering za sezonu 2009 i 2010.

 

Rezultati:

Boldering Seniori, Seniorke, Omladinci, Omladinke, Juniori A

Rang Lista za Seniore i Seniorke

Ukupan plasman Juniori i Mlađi

Štampa El. pošta

Tweets