CT izveštaj: "Rekla-Kazala"

Vreme je da nastavimo sa, kako neki kažu, "rušenjem dostojanstva" u svetu penjanja. Nove vesti koje se (ne)tiču naše penjačke zajednice. U tekstu se više puta pominje ime jedne osobe ali to je samo zato što niko nikada u istoriji penjanja nije bio u stanju da pošalje više mailova i dopisa dnevno. To je u današnje vreme merilo kvalitetnig rada. No, svako ima svoje razloge a koliko smo zaključili, razlog je poistovećivanje sa karakterima sa priložene slike.

· 25. aprila Penjački klub "AS" slavi 20 godina postojanja.

· 18. maja, na Beogradskom penjalištu V3 organizovaćemo oproštajnu Highline žurku za Nikolu Gazdića.

· Prvi put u istoriji srpskog penjanja je nečija email adresa blokirana.

· Najviše ponavljana fraza u penjačkim mailovima je "rekla-kazala" i potiče od jednog pošaljioca. Mislim da smo je pročitali oko 6-7 puta. Preporučene zamenice: "Seoski abrovi", "Neosnovane priče", "Tračevi","Prazne priče".

· Ne trasparentnost rada saveza je prema Zakonu o sportu kažnjiva.

· Grupacije slušaoca penjačkih prepucavanja se dele na: članove, navijače, tihe posmatrače, saučesnike, itd.

· Potpuno je legitimo da se nepotpuna dokumentacija za kategorisanje traži u 23h za 7h sutradan pa ko stigne, stigao je.

· Klub nije ovlašćen da daje garancije za "adekvatnu obučenost" već stručno i obučeno lice na predviđenom kursu daje sertifikat odnosno predviđeno zvanje i koje se evidentira na Komisiji. ~Slavo Gluščević

· Prema jednom od mnogobrojnih dopisa poslatih savezu, izgleda da se pojavila nova kategorija penjača pod nazivom Sportski sportksi penjač pripravnik.

· Većina penjača je pošteno i časno. ~ Slavo Gluščević

· Ja mislim da sam svojim radom pokazo kako bi trebali svi da rade.

· Sve više je u upotrebi čuveni CAPS LOCK koji je u internet svetu poznat i kao dizanje glasa ili "dranje". Stop rising your voice. Improve your argument.

· Pojavio se novi Zeleni zaštitnik sportskog penjanja koji kako za sebe kaže ima dužnost da "ispravlja greške komisije".

· Dočepali smo se jednog papira koji jasno govori ko je zaslužan za zabranu penjanja i bušenja smerova u Jelašničkoj i Sićevačkoj klisuri. Papir će biti pohranjen u našoj arhivi.

· Ponovo se spominju nojevi i zabijanje glave u pesak. Kriza vlada u svemu pa se odražava i na kreativnost rečenica.

· USPFS je osnovao disciplinsku komisiju koja je zadužena da Žarka Jevremovića liši slobode. Žare, najebao si.

· Ja sam u Komisiji 20 godina kad sam je osnovao, došao si u nju pre 3 god i već se kočoperiš. Narušena je harmonija i dobri odnosi koji su bili u zadnjih 10 god. Zapitaj zašto je to tako. I na kraju postoje mejlovi klubova, penjača, grupa itd. Opet više sam za zatvorenu raspavu.
Kad budeš radio u Komisiji onako kako smo mi radili pre tvoga dolaska onda će se stvari srediti i ispravno kanalisati. Godinama smo bili najbolja Komisija i Komisija za primer. Nemojte da radite šabanizaciju penjanja. ~ Slavo Gluščević

· 20-21. jula 2013. godine biće održan prvi Festival Ekstremnih sportova u Srbiji. Više detalja uskoro. Ko ne bude tamo, pokajaće se gadno J.

· Prvi put korišćena reč u prepiskama je "dematij". Drago mi je da smo proširili fond reči, jer su počele da se ponavljaju. Nekako, svaki mail deluje isto ili slično.

· USPFS nije platio dugovanja prema IFSC i time onemogućava naše takmičare da se takmiče na svetskim prvenstvima.

· Slackline je zabranjen na kališu ali ukoliko ste visoki 2 metra, široki 2 metra, imate tetovaže ili samo izgledate opako kao naš tasmanijski đavo Barni ili Aleksa, u tom slučaju čuvari će vas zaobilaziti u širokom luku. Isto važi i za penjanje.

 

Dopuna:

· Slavo Gluščević savetuje nekome da "nađe rečnik" i izgleda da je nedavno gledao crtani film Aladin pošto spominje "duha iz boce".

· Reč šabanizacija znači kad se nešto ne radi po pravilu, poslovniku o radu i proceduri ili kad počne da dominira samovolja. Toga ima dosta u penjanju, ne mislim samo na Komisiju. ~ Slavo Guščević

· Usled nedostatka recenica, primećeno je da su počele da se upotrebljavaju neke koje sam lično ja sastavljao pre godinu, dve, od reci do reči, čitav sklop.

Štampa El. pošta

Tweets

Tribe

/kažu, ko prespava u tim šumama ujutru vidi dva neba i može razgovarati s vodom/ . . . Uživancija na Tajlandu se... https://t.co/mnpVWjxEU4

by Tribe