CT izveštaj: "Rekla-Kazala"

Vreme je da nastavimo sa, kako neki kažu, "rušenjem dostojanstva" u svetu penjanja. Nove vesti koje se (ne)tiču naše penjačke zajednice. U tekstu se više puta pominje ime jedne osobe ali to je samo zato što niko nikada u istoriji penjanja nije bio u stanju da pošalje više mailova i dopisa dnevno. To je u današnje vreme merilo kvalitetnig rada. No, svako ima svoje razloge a koliko smo zaključili, razlog je poistovećivanje sa karakterima sa priložene slike.

· 25. aprila Penjački klub "AS" slavi 20 godina postojanja.

· 18. maja, na Beogradskom penjalištu V3 organizovaćemo oproštajnu Highline žurku za Nikolu Gazdića.

· Prvi put u istoriji srpskog penjanja je nečija email adresa blokirana.

· Najviše ponavljana fraza u penjačkim mailovima je "rekla-kazala" i potiče od jednog pošaljioca. Mislim da smo je pročitali oko 6-7 puta. Preporučene zamenice: "Seoski abrovi", "Neosnovane priče", "Tračevi","Prazne priče".

· Ne trasparentnost rada saveza je prema Zakonu o sportu kažnjiva.

· Grupacije slušaoca penjačkih prepucavanja se dele na: članove, navijače, tihe posmatrače, saučesnike, itd.

· Potpuno je legitimo da se nepotpuna dokumentacija za kategorisanje traži u 23h za 7h sutradan pa ko stigne, stigao je.

· Klub nije ovlašćen da daje garancije za "adekvatnu obučenost" već stručno i obučeno lice na predviđenom kursu daje sertifikat odnosno predviđeno zvanje i koje se evidentira na Komisiji. ~Slavo Gluščević

· Prema jednom od mnogobrojnih dopisa poslatih savezu, izgleda da se pojavila nova kategorija penjača pod nazivom Sportski sportksi penjač pripravnik.

· Većina penjača je pošteno i časno. ~ Slavo Gluščević

· Ja mislim da sam svojim radom pokazo kako bi trebali svi da rade.

· Sve više je u upotrebi čuveni CAPS LOCK koji je u internet svetu poznat i kao dizanje glasa ili "dranje". Stop rising your voice. Improve your argument.

· Pojavio se novi Zeleni zaštitnik sportskog penjanja koji kako za sebe kaže ima dužnost da "ispravlja greške komisije".

· Dočepali smo se jednog papira koji jasno govori ko je zaslužan za zabranu penjanja i bušenja smerova u Jelašničkoj i Sićevačkoj klisuri. Papir će biti pohranjen u našoj arhivi.

· Ponovo se spominju nojevi i zabijanje glave u pesak. Kriza vlada u svemu pa se odražava i na kreativnost rečenica.

· USPFS je osnovao disciplinsku komisiju koja je zadužena da Žarka Jevremovića liši slobode. Žare, najebao si.

· Ja sam u Komisiji 20 godina kad sam je osnovao, došao si u nju pre 3 god i već se kočoperiš. Narušena je harmonija i dobri odnosi koji su bili u zadnjih 10 god. Zapitaj zašto je to tako. I na kraju postoje mejlovi klubova, penjača, grupa itd. Opet više sam za zatvorenu raspavu.
Kad budeš radio u Komisiji onako kako smo mi radili pre tvoga dolaska onda će se stvari srediti i ispravno kanalisati. Godinama smo bili najbolja Komisija i Komisija za primer. Nemojte da radite šabanizaciju penjanja. ~ Slavo Gluščević

· 20-21. jula 2013. godine biće održan prvi Festival Ekstremnih sportova u Srbiji. Više detalja uskoro. Ko ne bude tamo, pokajaće se gadno J.

· Prvi put korišćena reč u prepiskama je "dematij". Drago mi je da smo proširili fond reči, jer su počele da se ponavljaju. Nekako, svaki mail deluje isto ili slično.

· USPFS nije platio dugovanja prema IFSC i time onemogućava naše takmičare da se takmiče na svetskim prvenstvima.

· Slackline je zabranjen na kališu ali ukoliko ste visoki 2 metra, široki 2 metra, imate tetovaže ili samo izgledate opako kao naš tasmanijski đavo Barni ili Aleksa, u tom slučaju čuvari će vas zaobilaziti u širokom luku. Isto važi i za penjanje.

 

Dopuna:

· Slavo Gluščević savetuje nekome da "nađe rečnik" i izgleda da je nedavno gledao crtani film Aladin pošto spominje "duha iz boce".

· Reč šabanizacija znači kad se nešto ne radi po pravilu, poslovniku o radu i proceduri ili kad počne da dominira samovolja. Toga ima dosta u penjanju, ne mislim samo na Komisiju. ~ Slavo Guščević

· Usled nedostatka recenica, primećeno je da su počele da se upotrebljavaju neke koje sam lično ja sastavljao pre godinu, dve, od reci do reči, čitav sklop.

Štampa El. pošta

Tweets