CT izveštaj: HCO 2011!

Već nekoliko godina unazad članovi našeg kluba posećuju Baile Herculane. Nije to zbog toplih izvora, nimalo, ni zbog divne prirode, nimalo, ni zbog prelepih šuma i pešačenja od kojih se stopala tope, eh zbog toga pomalo. Razlog zbog koga se bezmalo svake godine neko svađa sa rumunskim carinicima jeste Herculane Climbing Open!

Pošli smo jednog lepog 26-og aprila vozom iz Beograda za banju. Na putu smo se uverili u raskoš naše železnice, tako što smo se osam sati klackali u smrdljivom prašnjavom vagonu sa opojnim mirisima izmeta iz toaleta. No međutim, nakon izvesnog vremena, naša verna drugarica i prvoklasni penjač Neda Mojsilović otkrila nam je čari susednog vagona. Oh, iznenađenja! Njihov vagon je bio bučniji, prljaviji, mirisao je na ustajao vazduh i još veći izmet iz toaleta! Kako li samo Rumuni ne uvide da naša tako uviđavna železnica nama obezbedila bolji vagon, veći stepen konfora i bolju uslugu za skuplje plaćenu kartu!? Mogli bi da se ugledaju na nas, svoje susede. I to mi je EU! Ni voz im nije pristojan.

No međutim, uspeli smo da preživimo tako očiglednu različitost naših vagona i stigli smo u Herculane. Bilo je 2 ujutru. Potom smo, oduševljeno, prepešačili 10 kilometara sa po 2 ogromna ranca, oduševljeni kvalitetom puteva i prevozom obezbedjenim.

hco2011_3No ni to nije bitno, šalu na stranu, osim hladnoće i kiše nismo se bunili! Izjutra bi nas, u kampu, probudio milozvučan glas našeg kolege penjača Žarka Mrčarice rečima „predsedniče, govno jedno“ i „vi ste internacionalno govno“ ili „govno u vreći“ , što bi se kasnije prenelo na penjalište sa rečima „vi ste govno zalepljeno za stenu“ ili „govno u pukotini“. Ništa zato, predsednik mu je zdušno odgovarao, sečenjem užarije, uništavanjem privatne imovine, krađom tunjevine i čokoladnog mleka.

No naravno, svaka priča ima i lepši pol. Majina pauza upražnjavala se više puta na dan! Svakoga dana bilo nam je potrebno 20 minuta hiking-a do penjališta, no međutim, upražnjavajući majinu pauzu bilo je potrebno oko sat vremena do penjališta svakoga dana. Otkrili smo i climboholic-a u našem malom timu, Jeca se sumanuto verala po svakom kamičku na koji je naletela! A onda još još još! Nastalo je nekoliko zdušnih diskusija o tome ko je izazvao lavine po banji, nije moglo da se odredi, no vremenom će se počinilac otkriti. Prilično smo uvereni u to.

Dani su nam prolazili u savršenoj mešavini penjanja i banjanja prežderavanja pizza i sladoleda i čokoladica i divne sumporne tuš kabinice u muškom WC-u.

Naši domaćini zaista su bili fantastični, a žurka je uspela u svakom smislu! Ne želim ni da napominjem koliko je bitno zaista biti na proputovanju sa nama da biste osetili čari i lepote Rumunije!

Sto se tiče rezultata, to nije poenta takmičenja zar ne? No međutim kako je ovo informativni sajt a ne lično mišljenje, rezultate možete pogledati klikom na >>> LINK.

Više fotografija možete pogledati na Fan stranici HCO takmičenja.

Sportski pozdrav od plemena.

Štampa El. pošta

Tweets